Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

23. 10. 2020. 18:35 >> 18:39

NEMA IZVJEŠTAJA

Palestinski ekstremisti ispalili rakete, Izrael udario na Gazu

Izraelska vojska saopštila je da je odgovorila udarima iz vazduha na pojas Gaze pošto su palestinski ekstremisti ispalili dvije rakete, a izvještaja o žrtvama ili velikoj šteti nije bilo ni na jednoj strani.

Kako je navedeno, borbeni avioni i druge letjelice napali su mjesto za proizvodnju oružja i "podzemnu infrastrukturu" koja pripada islamskom ekstremističkom Hamasu koji vlada Gazom.

Kasno sinoć palestinski ekstremisti su ispalili dvije rakete na Izrael, od kojih je jedna presretnuta.

Izrael i Hamas u tri puta ratovali i više puta se sukobljavali otkako je ta ekstremistička organizacija silom preuzela vlast u Gazi od snaga lojalnih rivalskom, umerenijem Fatahu 2007. godine.

Izrael smatra Hamas odgovornim za sve napade iz Gaze uključujući i one za koje odgovornost preuzimaju druge ekstremističke organizacije.

Izrael je ove nedjelje objavio da je pronađen nedovršeni tunel koji su ekstremisti prokopali da izvode napade na izraelskoj teritoriji.

Izraelska vojska pronašla je oko 20 takvih tunela od posljednjeg rata sa Hamasom 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније