Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug ]

24. 10. 2020. 13:53   >>  13:56

PROPALI PREGOVORI

Sukobi u Nagorno-Karabahu i nakon posredovanja SAD

U Nagorno-Karabahu su izbili novi sukobi između Azerbejdžana i jermenskih oružanih snaga, dan nakon što su u Vašingtonu održani razgovori u pokušaju da se okonča konflikt u tom regionu Azerbejdžana s većinskim jermenskim stanovništvom.

Azerbejdžansko ministarstvo spoljnih poslova izvijestilo je o borbama, prenijela je agencija Rojters.

Lokalni zvaničnici optužili su azerbejdžanske snage da su granatirali zgrade u glavnom gradu Stepanakertu, što je Baku negirao.

Američki državni sekretar Majk Pompeo sastao se odvojeno sa ministrima spoljnih poslova Azerbejdžana i Jermenije u petak, u novom pokušaju da se okončaju sukobi u Nagorno-Karabahu.

Predsjednik SAD Donald Tramp je rekao da je učinjen napredak u pravcu rješavanja ovog pitanja, bez dodatnih obrazloženja. On je odbio da kaže da li je razgovarao sa liderima neke od ovih zemalja.

Jermenski ministar spoljnih poslova Zohrab Mnatsakanjan je rekao da su razgovori dobro protekli i dodao da će se napori radi prekida vatre nastaviti.

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je da je Baku spreman da pregovara o prekidu vatre, ali je optužio Jermeniju za nastavak neprijateljstva.

Neuspjeh dva humanitarna prekida vatre, postignutih uz posredstvo Rusije, umanjio je šanse za brzo okončanje sukoba u regionu, obnovljenih 27. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније