Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 10. 2020. 21:30 >> 21:41

BEZ DETALJA

Snažna eksplozija kod tursko-sirijske granice

Snažna ekplozija odjeknula je večeras u turskom gradu Iskenderunu, blizu granice sa Sirijom, a za sada nema informacija o žrtvama i materijalnoj šteti, javila je državna novinska agencija.

Agencija Anadolija saopštila je da se eksplozija dogodila u gradu u južnoj turskoj provinciji Hataj, a televizija Haberturk citirala je guvernera provincije koji je izjavio da je riječ o "terorističkom napadu" u kome je jedan terorista poginuo tokom intervencije snaga bezbjednosti.

"Dok su snage bezbjednosti pratile dvojicu terorista koji su bili sumnjivi na jednom od kontrolnih punktova, jedan od bjegunaca je neutralisan u Iskenderunu i u tom trenutku je došlo do eksplozije. Nije bilo poginulih. Operacija se nastavlja", navedeno je u saopštenju.

Na mjesto događaja upućene su ekipe hitne pomoći i policije, prenijela je Anadolija.

Eksplozija se dogodila nekoliko dana nakon što je američka ambasada u Turskoj izdala bezbjednosno upozorenje u kome navela da je dobila informacije o mogućem napadu na Amerikance i druge strance, i pozvala američke građane na oprez.

Grupa Islamska država i zabranjena kurdska teroristička organizacija izvele su više smrtonosnih napada na tursku teritoriju između 2015. i 2017. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније