Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

28. 10. 2020. 23:34 >> 23:39

LONDONSKI AERODROM IZGUBIO "TITULU"

Po broju putnika "Šarl de Gol" pretekao "Hitrou"

Londonski "Hitrou" prvi put u istoriji aviosaobraćaja nije najveći evropski aerodrom, objavila je ova kompanija. Broj putnika koji prođe kroz međunarodni aerodrom "Šarl de Gol" u Parizu premašio je broj onih na "Hitrou".

Rukovodstvo britanskog aerodroma oštro je kritikovalo tamošnju vladu zbog "sporog napretka" u odnosu na rivale u uspostavljanju režima testiranja putnika na koronavirus.

"Hitrou" je otvorio svoj prvi objekat za brzo testiranje prošle nedjelje i to za putnike koji idu iz Londona u Hong Kong, ali nedostatak pouzdanih objekata za testiranje putnika koji odlaze drugdje znači da će mnogi biti u karantinu po dolasku u Ujedinjeno Kraljevstvo ili druge zemlje, piše britanski Gardijan.

Krajem septembra, Pariz je primio 19,27 miliona putnika, pretičući London sa 18,97 miliona. Amsterdam je zabilježio 17,6, a Frankfurt 16,16 miliona, prema podacima koje je objavio "Hitrou".

Nekadašnji najveći aerodrom Evrope izgubio je 1,5 milijarde funti do kraja septembra, a prihod u trećem kvartalu godine pao je za 72 odsto u poređenju sa 2019, na 239 miliona funti.

Drugi talas pandemije koronavirusa u Velikoj Britaniji dodatno je srozao prognoze za broj putnika.

Aerodrom sada očekuje da ugosti 22,6 miliona putnika 2020. godine i 37,1 miliona 2021. godine, što je daleko ispod 81 miliona putnika koji je bio prisutan 2019. godine. U junu, kada se činilo da je pandemija pod kontrolom u Velikoj Britaniji, predviđalo se 29,2 miliona putnika ove i 62,8 miliona sljedeće godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније