Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

28. 10. 2020. 22:00 >> 22:03

SUDAR SA VOJNIM

Grčka uhapsila kapetana teretnog broda

Vlasti Grčke su danas uhapsile kapetana teretnog broda pod portugalskom zastavom koji se sudario sa grčkim vojnim brodom blizu luke Pirej.

Obalska straža je navela da je kapetan uhapšen zbog kršenja krivičnog zakonika Grčke i Međunarodnih propisa za sprečavanje sudara na moru.

Brod vojske Grčke za traženje mina presječen je na dva dijela u jučerašnjem sudaru, koji se dogodio dok je teretni brod bio na putu od Pireja do turske luke Čanakale.

Dva od 27 članova posade grčkog vojnog broda odvedena su u bolnicu s lakšim povredama, dok su ostali evakuisani.

Na teretnom brodu nije prijavljena šteta, kao ni povrede nekog od 22 člana posade. Tim brodom upravlja kompanija Džon Esberger, čije je sjedište u Njemačkoj.

Kompanija je danas saopštila da su grčke vlasti saslušale članove posade teretnog broda i podigle optužnicu protiv kapetana.

"Za sada nijesu poznati tačni detalji incidenta koji se dogodio juče ujutru. Grčke vlasti nastavljaju istragu kojoj će Džon Esberger ponuditi punu saradnju", navela je kompanija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније