Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

29. 10. 2020. 23:20 >> 23:23
1

NOVA PRAVILA U BBC

Za pristrasne postove novinara moguć i otkaz

BBC je danas predstavio nova pooštrena pravila nepristrasnosti svojih zaposlenih na društvenim mrežama, nastojeći da vrati kredibilitet doveden u pitanje javnim komentarima nekih njegovih novinara.

Zaposlenima i saradnicima tog moćnog britanskog javnog servisa prijeti otkaz ako budu "teško" kršili te preporuke, najavio je BBC.

BBC je redovno na meti optužbi za pristrasnost, i sa ljevice i sa desnice, posebno u kontekstu Bregzita, izglasanog referendumom 2016. godine, a koji je na snazi od 31. januara.

"Nepristrasnost je osnova na kojoj pravimo relevantne, uvjerljive i najsavremenije reportaže", napisao je u poruci zaposlenima novi generalni direktor Tim Dejvi i dodao da će nove preporuke pomoći da se nastavi sa tim i da se ojača povjerenje javnosti.

Jedna od zvijezda, bivši profesionalni fudbaler Gari Lineker koji je najviše plaćeni voditelj BBC, ne ustručava se da iznosi svoja politička mišljenja na Tviteru, posebno protiv Bregzita.

Gari Lineker i drugi zaposlenici BBC-a nedavno su podržali kampanju fudbalera Mančester junajteda Markusa Rašforda da vlada tokom pandemije nastavi da najugroženijoj djeci obezbeđuje besplatne obroke izvan škole.

Prema izvještajima medija, izvršni direktor takođe namjerava da ukine neke "ljevičarske" humorističke emisije koje konzervativci optužuju za pristrasnost u pitanjima kakvo je Bregzit.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније