Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

30. 10. 2020. 21:44   >>  21:55

ŠTITI ZEMLJU

Lukašenko mobiliše sve snage vojske i policije

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je da će u svrhu zaštite zemlje mobilisati sva postojeća sredstva, uključujući policijske snage i vojsku.

"Želim da i pripadnici policije koji su prisutni, i pripadnici vojske shvate da rat nije rat kakav je nekada bio, već da počinje spoljnom agresijom", rekao je Lukašenko.

"Bilo koji rat započeće iznutra. Bio je u pripremi u našoj zemlji u svakom slučaju. Dakle, svi bi trebalo da shvate da ćemo mobilisati sve što imamo kako bismo zaštitili našu zemlju, naše porodice, našu djecu. Volio bih da to razumijete", istakao je predsjednik Bjelorusije na sastanku sa osobljem Ministarstva unutrašnjih poslova, javila je BelTA, prenio je TAS S.

Lukašenko je ocijenio situaciju na zapadnoj granici Bjelorusije kao napetu, iako ga je ranije državni sekretar SAD Majk Pompeo uvjeravao da Bjelorusiji ne prijeti opasnost od NATO-a.

On je izjavio da nema namjeru da pobjegne iz zemlje pod pritiskom opozicije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније