Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ TVCG ]

30. 10. 2020. 19:47 >> 19:47
1

DRASTIČNIJE MJERE

Belgija prelazi na ozbiljnije zaključavanje

Belgijski premijer Aleksander de Kro najavio je večeras drastičnije mjere zatvaranja Belgije, kako bi se suzbilo širenje korona virusa.

“Prošle sedmice 100 hiljada naših sugrađana je zaraženo. Do sredine novembra u bolnicama će biti deset hiljada osoba, a dvije i po hiljade na intenzivnoj njezi. Jedino rješenje je da se maksimalno ograniče fizički kontakti. Moramo prekinuti rast koji je toliko brz i to radikalnim mjerama”, kazao je de Kro.

Kontakti su ograničeni na jednu osobu u zatvorenom prostoru, odnosno četiri osobe vani. Zabranjene su kućne posjete.

Sve neesenijalne prodavnice biće zatvorene, kao i frizerski i kozmetički saloni i uslužne djelatnosti koji zahtijevaju fizički kontakt, dok je rad na daljinu obavezan. Jesenji školski raspust produžen je do 15. novembra. Nova pravila stupće na snagu u nedjelju i trajaće mjesec i po.

“To su drastične i bolne mjere ali one su plod dugog razmišljanja i zasnovane su na činjenicama. Ovo je posljednja prilika za mjere kako bi se smanjile brojke i na nama je da se potrudimo da one imaju efekta”, poručio je belgijski premijer.

Belgija je ranije odlučila da zatvori kafiće, restorane, teretane… Obavezno je nošenje maski na otvorenom i na snazi je policijski čas na cijeloj teritoriji zemlje.

Ivan Mijanović, dopsinik RTCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније