Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba ]

31. 10. 2020. 16:00 >> 16:02
1

ERDOGAN SAOPŠTIO

Građanima Izmira čija je kuća uništena biće sagrađena nova

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajiip Erdogan izjavio je kako će u najkraćem mogućem roku biti napravljena nova kuća svakom građaninu Izmira čiji je dom uništen u potresu.

Erdogan je govorio na kongresu svoje Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u gradu Vanu, a tom prilikom se dotaknu jučerašnjeg potresa koji je pogodio Izmir.

"Svim građanima Izmira čiji su domovi uništeni u potresu, u najkraćem mogućem roku ćemo sagraditi i predati nove kuće", poručio je Erdogan prenose turski mediji.

Govoreći i o globalnim događanjima, Erdogan je poručio kako svijet trenutno osjeća bolove prelaska u novo političko i ekonomsko doba, a za zapad, koji se po njemu predstavljaju kao kolijevka demokracije i slobode, kazao je da je u velikoj krizi, a da su se baš tamo pojavile bolesti poput fašizma, rasizma i ksenofobije.

"Vrlo je bolno što put ka evropskim vrijednostima vodi kroz zagovaranje najtežih uvreda na račun simbola drugih vjera i društava", poručio je Erdogan, te dodao da porast islamofobije, naročito u Francuskoj je potvrda nastavka mentaliteta koji je Europu mnogo puta odvukao u katastrofu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније