Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba ]

02. 11. 2020. 22:06   >>  22:18

UN

Mogući ratni zločini počinjeni u Nagorno-Karabahu

Čelnica UN-a za ljudska prava rekla je u ponedjeljak da bi topnički napadi u spornoj enklavi Nagorno-Karabah mogli biti ratni zločini i pozvala je Jermeniju i Azerbejdžan da zaustave napade na civilna područja, škole i bolnice.

Uprkos dogovoru koji su u Ženevi prošlog petka postigli Jermenijaa i Azerbejdžan da se suzdrže od namjernog gađanja civila, tokom vikenda zabilježene su topničke salve protiv naseljenih područja, rekla je Michelle Bachelet, prenio je Reuters.

"Iako su mnoge lažne slike kružile društvenim mrežama, dubinske istrage medijskih organizacija u videozapisima na kojima se čini da azerbejdžanske trupe prikazuju pogubljenje dvojice zarobljenih Armenaca u vojnim uniformama, otkrile su uvjerljive i duboko uznemirujuće informacije ", navodi Bachelet u izjavi, napominjući da bi to mogao biti i ratni zločin prema Ženevskim konvencijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније