Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug ]

03. 11. 2020. 23:37   >>  23:37

U SJEVERNOJ KOREJI

Odbrana od virusa i nagaznim minama na granici sa Kinom

Sjeverna Koreja je preuzela ekstremne mjere kako bi se odbranila od korona virusa, a mjere uključuju i postavljanje nagaznih mina na granici sa Kinom, saopštila je danas južnokorejska nacionalna obavještajna služba (NIS), a prenijela novinska agencija Jonhap.

Tokom zatvorene sjednice obavještajne službe Južne Koreje, špijunska agencija je obavijestila da je došla do saznanja da se sjeverni susjedi plaše ulaska korona virusa u njihovu zemlju, što bi izazvalo katastrofalne posljedice zbog loše medicinske infrastrukture, rekao je političar Ha Te-keung, koji je upućen u situaciju.

"S obzirom na to da ne postoje fizičke ili tehničke mogućnosti da se zaustavi korona virus, u Sjevernoj Koreji je zavladala panika", rekao je Ha, citirajući NIS.

Dokument sjevernokorejske Radničke partije od 27. februara ukazuje na opasnost da bi 500.000 ljudi moglo da umre ukoliko bi se virus raširio po zemlji, dodaje NIS.

"Sjeverna Koreja je zatvorila granice i postavila mine u nekim djelovima zemlje prema Kini", rekao je Ha.

Prema zakonu koji je donio Pjongjang, zdravstveni radnici koji ne uspiju da iskontrolišu širenje korone mogu da budu osuđeni na smrt, dodaje NIS.

"Bilo je slučajeva gdje su se kritični pacijenti transportovali teretnim vagonima, kako ne bi zarazili nikoga u putničkim vozovima", dodao je Ha.

NIS zaključuje da Sjeverna Koreja ne prima nikakve namirnice spolja, uključujući i iz Južne Koreje, zbog straha da ne dobiju koronu.

"Zvaničnici Pjongjanga koji su uzeli neke namirnice putem carinske službe su ozbiljno kažnjeni", dodao je Ha.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније