Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba ]

03. 11. 2020. 16:49   >>  17:01

PROTESTI URODILI PLODOM

Poljska vlada odlaže donošenje odluke o abortusu

Desničarska vlada Poljske odlaže donošenje odluke o zabrani abortusa. To je rezultat pritiska naroda Poljske koji se okupljao više od dvije sedmice nezadovoljan ovom odlukom.

Vlada je u saopštenju navela kako će morati prolongirati donošenje konačne odluke o spornom zakonu kako bi se dodatno sagledali svi aspekti ovog zakona.

"U toku je rasprava i bilo bi dobro kada bismo odvojili malo vremena za dijalog i pronalaženje novih rješenja u situaciji koja je izazvala posebne emocije u svima", rekao je za medije poljski premijer Mateusz Morawiecki.

Ustavni sud Poljske donio je 22. oktobra odluku da abortus u slučaju nepravilno razvijenog fetusa predstavlja kršenje ustava ove države, što je samo bilo dodatno pooštravanje mjera koje je Poljska već zakonski legalizovala po pitanju abortusa.

Upravo ova odluka dovela je do masovnih protesta u ovoj državi, koji su se održavali svakodnevno skoro pune dvije sedmice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније