Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

07. 11. 2020. 23:40 >> 23:40

BIVŠI PREDSJEDNIK

Evo Morales se vraća u Boliviju

Bivši predsjednik Bolivije Evo Morales, koji se nalazi u egzilu u Argentini, potvrdio je da će se u ponedjeljak vratiti u Boliviju, dan nakon inauguracije njegovog partijskog druga Luisa Arsea.

"Prekosjutra ujutru preći ću granicu", rekao je danas Morales, koji je vodio Boliviju od 2006. do 2019, kada je zbačen u vojnom udaru.

On je dodao da se "nada da neće biti pravnih problema" i zahvalio se argentinskom predsjedniku Albertu Fernandesu koji će se s njim sastati na granici "iz bezbjednosnih razloga".

Fernandes danas treba da doputuje u La Paz da bi prisustvovao inaguraciji Arsea, pobjednika izbora održanih 18. oktobra, a u ponedjeljak će se s Moralesom sresti na granici Argentine i Bolivije.

Za 61-ogodišnjim Moralesom je vlada prelazne predsjednice Henin Anjes izdala potjernicu zbog terorizma, ali će sud tu potjernicu ukinuti za nekoliko dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније