Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

12. 11. 2020. 17:21 >> 17:21

"OBEĆANA ZEMLJA"

Obama izdaje knjigu o podjelama američkog društva

Bivši američki predsjednik Barak Obama u knjizi koja će biti objavljena naredne nedjelje, ocijenio je koliko su duboke podjele u američkom društvu i to do te mjere da odlazak Donalda Trampa neće biti dovoljan da se te podjele prevaziđu.

U dijelu prvog toma memoara "A Promised Land" (Obećana zemlja) koji izlazi u utorak, Obama se osvrće na Trampovu vladavinu tokom četiri godine.

"Možda ono što najviše zabrinjava je to što se čini da je naša demokratija na ivici krize. To je kriza usidrena u sukobu između dvije vizije - onoga što je Amerika i kakva treba da bude", naveo je Obama.

Bivši predsjednik SAD je pozdravio pobjedu Džozefa Bajdena, ali je upozorio da ne treba imati "anđeosku viziju" u periodu poslije Trampa.

"Znam da izbori neće riješiti problem. Naše podjele su duboke, izazovi su ogromni", naveo je Obama ali ipak izrazio nadu u dobru budućnost uz "naporan rad, odlučnost i dobru dozu mašte".

U prvom tomu memoara na 768 stranica, Obama se osvrnuo na proces pisanja knjige - od olovke do računara, o teškoći da bude precizan u pisanju.

Kao anegdotu je naveo da je tokom osam godina boravka u Bijeloj kući često na kraju dana tražio miran kutak da bi na miru popušio "večernju cigaretu".

Obamino pušenje i kasnije prestanak bila je jedna od tema tokom njegovog predsjedavanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније