Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 11. 2020. 08:40   >>  08:41

UBIJENO 130 LJUDI

Peta godišnjica najgoreg terorističkog napada u Parizu

Pariz danas obilježava petu godišnjicu najgoreg terorističkog napada u svojoj istoriji u kojem je u novembru 2015.  ubijeno 130 ljudi.


U terorističkim napadima pripadnika Islamske države 13. novembra 2015. ubijeni su posjetioci koncerta u dvorani Bataklan, terasa lokalnih kafića i stadiona Stade de France.

Gradonačelnica Anne Hidalgo i premijer Žan Kasto odaće počast žrtvama na šest lokacija stradanja.

Od januara 2015., kad je ubijeno 17 ljudi u napadu na središte satiričkih novina Šarli Ebdo i košer tržnicu, u Francuskoj je u terorističkim činovima ubijeno više od 260 ljudi.

Osumnjičeni za povezanost s napadima u januaru 2015. trenutno su na suđenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније