Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

26. 11. 2020. 09:23 >> 09:23
1

BAJDEN UOČI PRAZNIKA

U ratu smo sa virusom, ne jedni sa drugima

Novoizabrani predsjednik SAD Džo Bajden obratio se Amerikancima pred Dan zahvalnosti, pozivajući na jedinstvo nacije u borbi protiv korona virusa, ali i mimo toga, izražavajući nadu da će "sumornu sezonu podjela" zamijeniti doba jedinstva, prenosi Glas Amerike (VOA). 

"Znam da je naša zemlja umorna od borbe. Moramo da imamo u vidu da smo u ratu sa virusom, ne jedni sa drugima. Ne jedni sa drugima. Ovo je trenutak kada moramo da budemo čvrsti, udvostručimo napore i ponovo se posvetimo ... svi smo u ovome zajedno", rekao je Bajden.

Pozivajući građane da praznik provedu u najužem krugu porodice ili prijatelja, bez putovanja i većih okupljanja, rekao je da će on i njegova supruga Džil slaviti Dan zahvalnosti samo sa ćerkom i zetom.

"Vjerujem da zaslužujete da čujete istinu od svog predsjednika. Moramo da zaustavimo širenje virusa. Dugujemo to ljekarima i bolničarkama i radnicima u prvim borbenim redovima. Dugujemo to svojim sugrađanima", poručio je Bajden.

Dan zahvalnosti je praznik kada se milioni Amerikanaca obično okupljaju sa porodicom a mnogi putuju avionom da bi to učinili. Ove godine, imajući u vidu infekcije Kovida-19  savezna vlada je pozvala ljude da ostanu kod kuće.

"Znam da možemo da pobijedimo ovaj virus, i pobijedićemo", dodao je Bajden koji je priznao da su Amerikanci umorni od pandemije. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније