Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 11. 2020. 19:47 >> 22:59

TRGOVINSKI SPORAZUM

Počeli pregovori između Britanije i EU

Pregovori Velike Britanije i Evropske unije (EU) oko trgovinskog sporazuma ponovo su danas počeli u Londonu, u posljednjem pokušaju postizanja sporazuma.

Glavni pregovarač EU, Michel Barnier, saopštio je u petak po dolasku u London da je veoma srećan što se vratio u britansku prijestonicu i da će nastaviti da radi sa strpljenjem i odlučnošću, prenosi Blic.

Barnier i glavni britanski pregovarač, David Frost, rade na postizanju sporazuma prije nego što se prelazni period za izlazak Velike Britanije iz EU završi 31. decembra.

Obje strane pozivaju onu drugu na kompromis u vezi tri glavna sporna pitanja - ribolova, državne pomoći i načina rješavanja svih budućih sporova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније