Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

28. 11. 2020. 23:35   >>  23:32

"CRNI PETAK"

Virus skratio redove pred radnjama u SAD

Epidemija korona virusa smanjila je gužvu u tržnim centrima i redove pred prodavnicama širom SAD na "Crni petak", ali je porast kupovine putem interneta pružio nadu trgovcima poslije višemjesečnog pada prodaje i preduzećima koja idu ka bankrotu.

U uobičajena vremena, "Crni petak" - nazvan po tome što knjigovodstvo tada iz "crvenog" - minusa tokom godine, prelazi pred Božić u evidentiranje "crnim mastilom" što je znak dobiti, najprometniji je dan za kupovinu u godini, privlačeći milione željnih da počnu praznične dane.

Ali, ove godine nagli porast broja slučajeva zaraze korona virusom ugrožava ekonomski oporavak usporen još od iznenadnog pada na proljeće.

Gužvi u američkim prodavnicama dramatično je manje od kako su se kupci prebacili "na mrežu". Konzole za igre, posuđe, robotski usisivači, papuče i pidžame bili su popularni među kupcima koji ovu zimu provode po kućama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније