Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

28. 11. 2020. 21:41 >> 21:44
2

UPOTRIJEBLJENA SILA

Policija zaustavila demonstracije u Varšavi

Poljska policija je danas spriječila protestnu šetnju u Varšavi, dok je širom Poljske došlo do demonstracija protiv ograničavanja prava na abortus i policijskog nasilja.

U poljskoj prijestonici je policija postavljala kordone koje su demonstranti pokušavali da izbjegnu, pa je dolazilo do čestih pregrupisavanja.

U jednom momentu su se demonstranti okupili na jednoj od važnijih ulica u gradu i izazavali zastoj u saobraćaju. Nervoznim vozačima su poručivali da im je žao zbog neprijatnosti, ali da je "tu vlada koju treba da svrgnu".

Policija je izdala upozorenje da je protest nelegalan jer nije na vrijeme registrovan. Takođe, protestom je prekršena zabrana okupljanja velikog broja ljudi uvedena zbog epidemije korona virusa.

Kako su naveli opozicioni lideri, policajci su u jednom trenutku upotrebili suzavac na opozicionoj poslanici koja je "branila žene koje mirno protestuju".

Protesti su organizovani i u Krakovu, Gdanjsku i drugim gradovima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније