Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

29. 11. 2020. 23:26   >>  23:29

IZAELSKI ZVANIČNIK

Svijet da zahvali za ubistvo iranskog naučnika

Neimenovani izraelski zvaničnik izjavio je da bi svijet trebalo da zahvali Izraelu za ubistvo iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizadeha, iako ta zemlja nije preuzela odgovornost za taj atentat.

Izraelski zvaničnik je za Njujork tajms rekao da bi iransko nuklearno oružje predstavljalo prijetnju cijelom svijetu.

Zvaničnik, koji je sudeći po novinskom izvještaju godinama učestvovao u praćenju Fahrizadeha, naveo je da će Izrael nastaviti da preduzima sve neophodne korake protiv nuklearnog programa Irana.

Istraživač Instituta Brukings, bivši zvaničnik američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Brus Rajdel izjavio je za isti list da Izrael pokazuje izuzetan nivo sposobnosti da napadne važne osobe na neprijateljskoj teritoriji.

"To je bez presedana. I nema znakova efikasnog suprotstavljanja Iranaca", rekao je Rajdel.

On vjeruje da je Izrael iskoristio bliske veze sa susjedima Irana, poput Azerbejdžana, za nadgledanje i regrutovanje operativaca. Ocijenio je da su izraelski dronovi koje je Azerbejdžan upotrebio u nedavnom sukobu sa Jermenijom vjerovatno jedan aspekt tog odnosa.

Rajdel je rekao da ubistvo Fahrizadeha u bombaškom i oružanom napadu iz zasjede kraj Teherana, koje se uveliko pripisuje Izraelu, može da bude nagovještaj da jevrejska država ponovo aktivira mrežu operativaca koju čine iranski imigranti u Izraelu i njihovi pomagači u Iranu.

"Mislim da je to znak da je igra u toku ili počinje", rekao je on, upozorivši da su možda u pripremi novi napadi, osam godina poslije prethodnog ubistva za koje se optužuje Izrael.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније