Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

29. 11. 2020. 19:29   >>  19:30

UPOZORENJE VLASTIMA

U Madridu protestovalo 4.000 zdravstvenih radnika

Oko četiri hiljade medicinskih radnika danas je protestovalo u Madridu zbog, kako su naveli, smanjenja medicinskih usluga i zato što su ih vlasti ostavile da se sami bore protiv koronavirusa.

Ljekari i medicinske sestre su izašle na ulice Madrida, koji je najviše pogođen pandemijom, uzvikujući "manje zastava, više medicinskih sestara".

Pomoćni zdravstveni radnik Lusija Tijelvez rekla je da španska vlada "cijepa zdravstvo", prenosi Rojters.

"U privatnim kompanijama, zdravlje je biznis. U državne zdravstvene ustanove svako može da dođe. Znači, tamo gdje je zdravlje biznis, ako nemate novac, ne dobijate uslugu", rekla je ona, ne precizirajući u kom smislu su smanjene zdravstvene usluge.

Madridska konzervativna vlada je negirala da je došlo do smanjenja medicinskih usluga.

Španski premijer Pedro Sanchez je apelovao na građane da izbjegavaju velika porodična okupljanja na Božić, kako bi spriječili porast broja oboljelih od koronavirusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније