Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

30. 11. 2020. 15:13   >>  15:13

ZVANIČNIK IRANA SAOPŠTIO

"Izrael koristio elektronske uređaje za ubistvo iranskog naučnika"

Visoki iranski bezbjednosni zvaničnik optužio je danas Izrael da je koristio elektronske uređaje da sa daljine ubije naučnika koji je osnovao vojni nuklearni program Islamske republike 2000-tih godina.

Ali Šamkami, sekretar Vrhovnog nacionalnog savjeta Irana je to rekao na sahrani Mohsena Fahrizadeha u Teheranu.

Njegova izjava drastično mijenja izvještaj o ubistvu Fahrizadeha imajući u vidu da su vlasti najprije rekle da je eksplodirao kamion i da su naoružani ljudi potom otvorili vatru i ubili ga.

Državna iranska TV Pres na engleskom jeziku je ranije javila da je oružje nađeno na mjestu napada imalo oznake i specifikacije izraelske vojne industrije.

Arapski kanal državne TV Al Alam je javio da je korišćeno oružje kontrolisao satelit, a tu tvrdnju je u nedjelju objavila i poluzvanična novinska agencija Fars.

Mediji nijesu ponudili dokaze za te navode.

"Na nesreću operacija je bila vrlo komplikovana i izvedena je korišćenjem elektronskih naprava. Ni jedna osoba nije bila prisutna na poprištu", rekao je Šamkami državnoj TV.

On je takođe optužio iransku organizaciju u izgnanstvu Mudžahedin e Halk da ima ulogu u tome, ali nije objelodanio detalje. Ta organizacija nije odmah odgovorila na zahtjev da komentariše.

Vjerska ceremonije je održana u otvorenom dijelu iranskog Ministarstva odbrane, a Fahrizadeh je potom pokopan u dvorištu džamije Imamazadeh Saleh na sjeveru glavnog grada Irana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније