Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

01. 12. 2020. 21:22 >> 21:35

RASVIJETLJENI UŽASNI ZLOČINI

U Rusiji uhapšen muškarac osumnjičen da je ubio 26 žena

Ruski istražitelji saopštili su danas da su uhapsili muškarca osumnjičenog da je ubio 26 starijih žena čije je domove opljačkao 2011. i 2012. godine.

Radik Tagirov (38) bravar koji živi u Kazanju, oko 800 kilometara istočno od Moskve, uhapšen je poslije sistematstkog rada policije, koja je sprovela više od 1.000 genetskih ekspertiza, navodi se u saopštenju Istražnog odbora, glavnog tijela za krivične istrage u Rusiji.

Prema navodima istražitelja, ubistva su počinjena u 12 regiona Rusije.

Međutim, biološki (genetski) tragovi i otisci cipela otkriveni na mjestima zločina ukazali su da je u pitanju jedan ubica, navodi se u saopštenju.

Tagirov, kojem se 2009. godine sudilo zbog krađe, nalazi se na ispitivanju.

U Rusiji je posljednjih godina bilo nekoliko suđenja serijskim ubicama.

Bivši sibirski policajac Mihail Popkov osudjen je na doživotni zatvor zbog 78 ubistava žena između 1992. i 2007. godine. Silovao je i ubijao svoje žrtve nakon što im je noću nudio vožnju, ponekad u policijskom vozilu van svog radnog vremena.

Aleksandar Pičuškin koji je u ruskoj štampi prozvan "šahovskim ubicom", osuđen je 2007. u Moskvi na doživotni zatvor zbog 48 ubistava, uglavnom između 2002. i 2006. Priznao je da je želio da ubije 64 puta, odnosno koliko ima polja na šahovskoj tabli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније