Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 12. 2020. 07:35 >> 07:36

OD BOINGA

Rajaner kupuje još 75 aviona 737 Max

Aviokompanija Ryanair kupuje 75 dodatnih aviona 737 Max od Boinga, što je ubjedljivo najveća porudžbina problematičnog aviona otkako je prizemljen prije gotovo dvije godine.

 

Boing je prošlog mjeseca dobio odobrenje za ovaj avion. Sada čeka odobrenje nekoliko drugih regulatora širom svijeta, uključujući evropske vlasti, koje su najavile da je njihovo odobrenje blizu.

Podsjetimo, prizemljenje u martu 2019. godine je uslijedilo nakon dva pada sa smrtnim ishodom u kojima je stradalo 346 ljudi.

Ryanair, najveći niskobudžetni avioprevoznik u Evropi, već je naručio 135 aviona Max, što ga čini jednim od najvećih kupaca na svijetu, piše BBC.

Ali, irski prevoznik nije dobio nijedan avion prije prizemljenja.

Kao i većina kompanija širom svijeta, Ryanair je parkirao mnoge svoje avione zbog naglog pada putovanja avionom širom svijeta uzrokovanog koronavirusom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније