Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

05. 12. 2020. 08:37   >>  08:36

KONGRES SAD

Predstavnički dom dozvolio upotrebu kanabisa

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je zakon kojim se prvi put dozvoljava upotreba kanabisa.

 

Zakon predviđa uklanjanje kanabisa sa liste kontrolisanih supstanci na federalnom nivou i ukidanje određene savezne presude, prenosi BBC.

Protivnici novog zakona, većinom republikanci, nazvali su usvajanje dokumenta "šupljim političkim gestom" i ismijali demokrate koje su zakon stavile na dnevni red u vrijeme kada hiljade Amerikanaca umire od koronavirusa.

Zakon koji je usvojen sa 228 glasova za i 164 protiv treba da odobri Senat u kojem većinu imaju republikanci, a kako navodi AP, mala je vjerovatnoća da će se to dogoditi.

Agencija podsjeća da je sličan zakon, kojim bi firmama koje posluju sa kanabisom bio omogućen pristup tradicionalnim bankarskim uslugama, prošle godine odbačen u Senatu nakon što je prošao u Predstavničkom domu.

Iako je kanabis zabranjen saveznim aktom iz 1970 godine, savežne američke države mogu da donose sopstvene zakone o upotrebi te supstance.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније