Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

06. 12. 2020. 10:30   >>  10:31 1

OPTUŽBA SAD

Kuba misterioznim radio frekvencijama truje diplomate

Vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) optužila je danas Kubu da usmjerenim radio frekvecijama izaziva misteriozne simptome kod američkih diplomata u ambasadi u Havani i na još nekim mjestima.

U saopštenju Nacionalne akademije nauka navodi se da se simptomi mogu dovesti u vezu sa usmjerenim, pulsirajućim radio frekvencijama kojima su izložene američke diplomate, prenio je Rojters.

Određeni broj američkih diplomata imao je simptome kao što su glavobolja, mučnina, vrtoglavica i druge neobjašnjive simptome, nazvane "Sindrom Havana", o čemu se duže vrijeme spekuliše.

Današnji izvještaj označava prvo zvanično objašnjenje Vašingtona o ovoj pojavi, iako neubjedljivo.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je u oktobru da je vlada "upotrijebila značajne resurse" nastojeći da riješi ovu misteriju nepoznatih simptoma koje je imalo više od 40 američkih diplomata od 2016. do 2018. godine.

Stejt department je u junu 2018. godine saopštio da je naredio povratak sa dužnosti nekoliko diplomata i Gandžua u Kini, zbog bojazni da su imali slične, misteriozne simptome.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније