Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 12. 2020. 09:07 >> 09:08

HONG KONG

Optužen medijski tajkun Džimi Lai

Hongkonški demokratski aktivista i medijski tajkun Džimi Lai (73) optužen je prema gradskom zakonu o nacionalnoj bezbjednosti zbog sumnje u saradnju sa stranim snagama i ugrožavanje nacionalne bezbjednsoti, izvijestili su lokalni mediji pozivajući se na neimenovane izvore.

Lai, kritičar Pekinga, osoba  je najvišeg ranga optužena na osnovu novog zakona nametnutog u junu, prenijela je danas novinska agencija Hina.

Zapad i organizacije za ljudska prava osudili su taj zakon, dok vlasti u Hong Kongu i Pekingu navode da je vitalno zatvoriti rupe u odbranama nacionalne sigurnosti izložene višemesečnim ponekad nasilnim antivladinim i protlvkineskim protestima koji su potresli grad tokom prošle godine.

Laiju je početkom decembra odbijeno jemstvo nakon hapšenja zbog odvojene optužbe za prevaru vezanu uz zakup zgrade u kojoj se nalazi njegov Apple Daily, protivvladin tabloid.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније