Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 12. 2020. 16:01 >> 16:02

SEDMORO NESTALO

U Iranu poginulo 10 planinara

Najmanje deset planinara je poginulo, a nekoliko ih je nestalo u planinama sjeverno od iranskog glavnog grada Teherana nakon obilnih sniježnih lavina, dok se u odvojenom slučaju traga za sedam članova posade broda nakon snažne oluje, objavili su u subotu državni mediji.

 

Zatvorene su brojne ceste u Iranu zbog obilnog snijega i snažnih vjetrova u djelovima zemlje proteklih nekoliko dana.

Devet osoba poginulo je na planini, a još jedna osoba umrla je nakon što je hospitalizova, rekao je Mehdi Valipour iz iranskog Crvenog polumjeseca, a objavila državna televizija IRIB. Nestalima se smatra još najmanje sedam planinara.

U odvojenom slučaju iranske pomorske vlasti tragaju za sedam članova posade iranskog plovila koje se prevrnulo u petak, objavila je novinska agencija ISNA.

"Pokušavamo pronaći nestale mobilizacijom svih naših objekata i snaga i obavještavamo brodove u prolazu i spasilačke centre u Omanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Pakistanu", rekao je Esmail Makizadeh, zamjenik šefa iranskog regionalnog pomorskog tijela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније