Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

31. 12. 2020. 14:13 >> 14:13

ZBOG IŠIJASA

Papa preskače novogodišnje molitvene ceremonije

Zbog bolova u leđima papa Franja neće služiti na novogodišnjim ceremonijama, rekao je danas papin portparol.

Mateo Bruni rekao je da papa pati od bolnog išijasa i da neće predsjedavati molitama za kraj godine večeras u bazilici Svetog Petra. On takođe neće držati misu na Novogodišnji dan u bazilici iz istog razloga.

Uprkos bolu papa Franja će održati svoj planiran Novogodišnji blagoslov u podne u biblioteci Apostolske plate. Da bi se obeshrabrio dolazak velikog broja ljudi na Trg Svetog Petra za vrijeme porasta broja slučajeva korona virusa u Italiji, papa Franja je u posljednje vrijeme premjestio svoja nedjeljna i praznična obraćanja unutar Vatikana umjesto pozdravljanja vernika sa prozora palate koji nadgleda trg.

Večerašnja služba i sjutrašnja misa će biti održani, ali će njima predsedavati kardinali Vatikana.

Papa je patio od tog problema i ranije. Išijas može da izaziva bol u leđima i nozi i izazvan je pritiskom na korjene nerava ili na išijaldični nerv koji se proteže od donjeg dijela kičme niz nogu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније