Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 01. 2021. 21:10   >>  21:10

OTVARA GRANICE

S. Arabija ukida višegodišnji embargo Kataru

Kuvajt je danas objavio da će Saudijska Arabija ukinuti višegodišnju blokadu Katara i otvoriti granice prema toj zemlji, što je prvi korak ka okončanju krize u Persijskom zalivu.

Ministarstvo spoljnih poslova Kuvajta navelo je da će Saudijska Arabija večeras otvoriti vazdušnu, kopnenu i morsku granice prema Kataru, prenijela je državna kuvajtska novinska agencija.

Kuvajt je posrednik između Katara i četiri arapske zemlje koje su sredinom 2017. godine uvele embargo toj zemlji, tvrdeći da Doha podržava islamističke grupe u regionu i da održava bliske veze s Iranom.

Objava o ukidanju saudijskog embarga dolazi uoči sjutrašnjeg samita lidera arapskih zemalja Persijskog zaliva.

Očekuje se da će lider Katara prisustvovati takvom samitu prvi put od uvođenja embarga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније