Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 01. 2021. 20:40 >> 20:40

KOD SICILIJE

Italija dozvolila da se usidri brod sa 265 migranata

Italija je danas dozvolila brodu sa 265 spasenih migranata koji plovi pod zastavom Španije da se usidri kod ostrva Sicilija.

Brod humanitarne španske organizacije Oupen arms (Open Arms) spasio je tokom prošle nedjelje migrante u odvojenim akcijama u središnjem dijelu Sredozemnog mora.

Zvaničnici sicilijanske luke navode da nemirno more večeras onemogućava prebacivanje na kopno 50 maloljetnika sa broda koji su negativno testirani na korona virus.

Očekuje se da će ostali migranti biti prebačeni na trajekt na kojem će dvije nedjelje provesti u karantinu, kao što su morali i drugi spaseni na moru.

Grupa Oupen arms je navela da je 96 migranata sa broda dva dana provelo u međunarodnim vodama u drvenom čamcu bez pojaseva za spasavanje.

Ti putnici, od kojih je većina iz Eritreje, bili su u stanju hipotermije kada su spaseni. Među njima su bile dvije žene i 17 maloljetnika.

Grupa Oupen arms je prethodno spasila 169 migaranata koji su ka Evropi krenuli iz Libije.

Krijumčari u nepouzdane čamce stavljaju veliki broj migranata koji su im platili da ih prebace do Evrope.

Mnogi od stotina hiljada migranata koji su prethodnih godina spaseni na moru bježe od siromaštva, a zemlje EU im na kraju ne odobre azil.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније