Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

06. 01. 2021. 09:44   >>  09:46

U HONG KONGU

Kontroverzni zakon na snazi, uhapšeno 50 opozicionara

Policija u Hong Kongu uhapsila je danas oko 50 prodemokratskih pristalica na osnovu zakona o nacionalnoj bezbjednosti, javili su lokalni mediji.

Policijski izvori rekli su da je uhapšeno "skoro 50 osoba".

Članovi opozicije su preko Fejsbuka i Tvitera prijavili najmanje 21 hapšenje.

Akcija hapšenja bila je usmjerena na bivše poslanike, ali i na mlađe aktiviste zbog navodnog "pokušaja da sruše gradsku vlast".

Agencija Frans pres je javila da je među uhapšenima i jedan američki advokat iz kancelarije koja se bavi ljudskim pravima. Hongkongška policija zvanično nije odgovorila na pitanja o hapšenjima.

Opozicija tvrdi da su hapšenja povezana sa primarnim izborima koje su prošle godine organizovale prodemokratske stranke.

Više od 600.000 građana Hong Konga učestvovalo je sredinom jula na primarnim izborima koje su organizovale prodemokratske stranke u tom gradu od 7,5 miliona stanovnika.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније