Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 01. 2021. 13:23 >> 13:23
7

INCIDENTI U VAŠINGTONU

Merkelova bijesna: Tramp snosi odgovornost

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je istovremeno "tužna i bijesna" poslije upada pristalica odlazećeg američkog predsjednika u Kongres i dodala da Donald Tramp snosi dio odgovornosti za to.

"Duboko žalim što Tramp nije priznao izborni poraz u novembru niti u srijedu", rekla je njemačka kancelarka novinarima i dodala da su sumnje u ishod izbora stvorile atmosferu koja je dovela do incidenata u Vašingtonu.

Kongres je potvrdio pobjedu Džozefa Bajdena (Joseph Biden) na predsjedničkim izborima održanim 3. novembra, dok su Trampove pristalice izazvale haos unutar Kongresa, koji se smatra hramom američke demokratije.

"Tragično je što su ljudi izgubili život, ali za mene znak nade predstavlja to što je Kongres nastavio rad", rekla je Angela Merkel.

Prema njenim rečima, Bajden će biti novi predsjednik SAD a to znači da su prevladale demokratske snage.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније