Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 01. 2021. 08:32   >>  08:40

PREMINUO SINOĆ

Policajac peta žrtva nereda u Vašingtonu

Preminuo je policajac Brajan D. Siknik koji je povrijeđen tokom nasilnog ulaska pristalica američkog predsjednika Donalda Trampa u Kongres. On je peta žrtva onog što se dešavalo u srijedu, 6. januara, ispred zgrade zakonodavne vlasti Sjedinjenih Američkih Država i unutar nje.

Iz policije su saopštili da je njihov kolega preminuo juče u 21:30 sati zbog, kako su naveli, povreda koje je zadobio vršeći svoju dužnost. Istraga njegove smrti je već počela.

"Policajac Siknik je radio tokom protesta i tom prilikom je povrijeđen. Po povratku na svoje odjeljenje pao je na pod. Prebačen je u bolnicu gdje je preminuo zbog zadobijenih povreda", navedeno je u policijskom saopštenju.

Siknik je od 2008. godine angažovan kao policajac u Kongresu i uglavnom je djelovao u odjeljenju za "prvi odgovor", prenosi CNN.

Njegove kolege su izrazile saučešće porodici. U međuvremenu, sinoć je Tramp u videosnimku objavljenom na Tviteru priznao poraz na predsjedničkim izborima i potvrdio da će biti sprovedena tranzicija vlasti tj. da će ga Džo Bajden naslijediti na funkciji šefa države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније