Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

10. 01. 2021. 11:08 >> 11:09

INDONEZIJA

Signal iz srušenog Boinga registrovan u moru

Registrovan je signal iz Boinga koji se sa 62 ljudi srušio u more kod glavnog grada Indonezije Džakarte, saopštio je danas vojni zvaničnik. 

Brod koji pripada indonežanskoj mornarici zabilježio je signal letjelice i grupa ronilaca je krenula u potragu i našla djelove aviona sa identifikacionim brojevima i druge komade, rekao je Hadi Džahdžanto, komandant oružanih snaga, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

On nije precizirao da li signal dolazi iz crne kutije letjelice.

Boing 737-500 aviokompanije "Srividžaja er" (Sriwijaya Air) izgubio je juče kontakt sa kontrolnim tornjem poslije polijetanja iz Džakarte na letu za Pontianak u provinciji Zapadni Kalimatan i srušio se u more. 

Za sada vlasti nijesu dale moguće uzroke nesreće.

Ribari u Indoneziji pronašli su juče u moru djelove aviona i odjeću za koju se vjeruje da je iz srušenog aviona i predmeti su poslati na ispitivanje. 

"Jutros smo dobili dvije torbe, jednu sa predmetima koji pripadaju putnicima i drugu sa djelovima tijela", rekao je danas portparol policije Jusri Junus i dodao da policija radi na identifikacijama.

Prvi djelovi pronađeni poslije nesreće su doneseni u glavnu luku u Džakarti, među kojima jedan točak aviona i roze dječje pantalone, vidio je na licu mjesta novinar Frans presa.

Stotine pripadnika službi spasavanja, ratna mornarica, deset ratnih brodova, helikopteri i roniocu učestvuju u potrazi u moru.

Ronioci su na najmanje tri mjesta postavili narandžaste oznake i sonarne uređaje koji se koriste da se nađe trup aviona, prenose novinari Frans presa.

U avionu je bilo 50 putnika, među kojima 10 djece i 12 članova posade. Svi su Indonežani, navele su vlasti.

Ministar saobraćaja Budi Karja Sumadi rekao je juče da je izgledalo da letjelica skreće sa svoje putanje neposredno prije nego što je nestala sa radara. 

Ribari koji su bili blizu mjesta pada rekli su da su čuli najmanje jednu eksploziju u trenutku nesreće, što vlasti nijesu potvrdile, preneli su Si-En-En (CNN) Indonezija i lokalni mediji. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније