Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

12. 01. 2021. 21:42 >> 21:47

ZBOG MOGUĆEG NASILJA

Pompeo otkazao put u Brisel

Majk Pompeo je otkazao danas svoje posljednje putovanje u inostranstvo u svojstvu državnog sekretara SAD, predviđeno za ovu nedjelju u Belgiji, u trenutku kada Donaldu Trampu prijete optužbe u Kongresu osam dana prije kraja njegovog predsjedničkog mandata.

Zvanično šef američke dilomatije, jedan od najvjernijih ministara odlazećeg republikanskog predsjednika, odlučio je da ostane u Vašingtonu da olakša "organizovanu i glatku tranziciju" sa timom izabranog demokratskog predsjednika Džoa Bajdena, prema saopštenju Stejt departmenta.

Pompeo je trebalo u srijedu i četvrtak da otputuje u Brisel da se sastane sa svojom belgijskom koleginicom Sofi Vilmes i generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i da naglasi trajni značaj transatlantskog partnerstva.

Putovanje je najvaljeno juče kao njegovo posljednje putovanje u inostranstvo u svojstvu šefa diplomatije SAD.

Međutim, ono se podudara sa vjerovatnim glasanjem u srijedu u Predstavničkom domu SAD, predlogu za pokretanje postupka protiv predsjednika Trampa zbog podsticanja nasilja koje je pogodilo Kapitol prošle nedjelje.

Demokrate pozivaju potpredsjednika Majka Pensa da se pozove na 25. amandman američkog Ustava i proglasi predsjednika nesposobnim, ako to ne uradi oni će pokrenuti proces pred Senatom, što na kraju ima malo šanse da uspje.

Pompeo, koji je osudio napad na Kapitol, nije se nikad jasno ogradio od Donalda Trampa, za razliku od sve većeg broja republikanaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније