Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 01. 2021. 09:13   >>  09:16 1

NOVI PAKET

Amerikancima ček od 1.400 dolara

Novoizabrani predsjednik SAD Džozef Bajden predstavio je predlog stimulativnog paketa, navodeći da su smjele investicije neophodne da bi se pokrenula ekonomija i ubrzala distribucija vakcina, kako bi se koronavirus stavio pod kontrolu, prenosi Glas Amerike (VOA).

Bajden je tokom 2020. vodio kampanju koja se zasnivala na obećanju da će pandemiju shvatiti ozbiljnije nego odlazeći predsjednik Donald Tramp, a cilj paketa koji je predstavio jeste upravo da sa riječi pređe na djela, tako što će osigurati priliv sredstava za odgovor na Kovid 19 i ekonomski oporavak.

"Kriza duboke ljudske patnje nam je pred očima i nema vremena za gubljenje. Moramo da stupimo u akciju i to odmah", rekao je Bajden tokom obraćanja iz Delavera u udarnom televizijskom terminu.

Paket pomoći obuhvata 415 milijardi dolara za podršku odgovoru na virus i distribuciju vakcina protiv Kovida 19, oko 1.000 milijardi za direktne isplate američkim domaćinstvima i blizu 440 milijardi za mala i srednja preduzeća i zajednice koje su posebno teško pogođene pandemijom.

Čekovi za porodice trebalo bi da budu 1.400 dolara po osobi, pored već isporučenih 600 dolara po osobi koje su Amerikanci dobili iz prošlog paketa pomoći, koji je Kongres usvojio.

Dodatno osiuguranje za nezaposlene takođe bi se povećalo sa 300 na 400 dolara nedeljno i produžilo do septembra.

Zvaničnici tima za tranziciju naveli su da će Bajdenov plan biti paket pomoći poslije kojeg će uslijediti još jedan sličan paket za nekoliko nedjelja.

Prema Bajdenovom planu, moratorijumi na oduzimanje kuća i iseljavanje trebalo bi da se produže do septembra i obuhvate i sredstva za plaćanje stanarine i pomoć u plaćanju komunalija.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније