Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 01. 2021. 18:50   >>  18:55 4

PALMER

Balkan će imati pažnju administracije SAD

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da je važno da svi u regionu gledaju naprijed i da će Balkan imati punu pažnju nove američke administracije u daljoj normalizaciji međusobnih odnosa i na evropskom putu regiona.

Kada je u pitanju integracija Zapadnog Balkana i odnos EU prema ovom dijelu Evrope, kao i saradnja Vašingtona i Brisela, iskusni američki diplomata rekao je da je važno da Evropska unija pronađe način da održi međuvladine konferencije za Sjevernu Makedoniju i Albaniju i da bi želio da vidi punu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, prenosi Kosovo onlajn.

“Želimo da se dijalogom postigne sporazum o punoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Podržavamo Miroslava Lajčaka, a takođe i napore u Bosni i Hercegovini”, rekao je Palmer za Radio televiziju Albanije.

Ističe da je važno da svi u regionu gledaju naprijed i da budu orijentisani na prioritetna područja u kojima se mogu stvoriti bolji uslovi za život, a da će se vidjeti da je na tom putu Amerika snažan i stabilan partner.

“Uvjeren sam da će Balkan imati pažnju američke vlade, ne samo od mene, već i od same administracije i šire. Vjerujem da možemo da uradimo veoma dobar posao na Balkanu”, rekao je Palmer.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније