Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

18. 01. 2021. 09:06   >>  09:10

ZAROBLJENI U RUDNIKU

Dvanaest od 22 rudara poslali poruku da su živi

Dvanaest od 22 rudara zarobljenih nedjelju dana u eksploziji rudnika zlata u Kini su živi, uspjeli su noćas da proture poruku do spasilaca, javili su kineski državni mediji.

Kineska agencija Sinhua navodi da se u poruci proturenoj sinoć kroz prola za spasavanje navodi da ne znaju šta je sa ostalih 10 rudara.

U ručno napisanoj poruci navodi se da su četiri rudara povrijeđena, a da se stanje drugih pogoršava zbog nedostatka svježeg vazduha i ulaska vode.

Nesreća se dogodila 10. januara u rudniku zlata u mjestu Cisija, u istočnoj provinciji Šandong, kada su zarobljene 22 osobe na dubini od 600 metara od ulaska u rudnik.

Teško su oštećene merdevine koje vode do dubine rudnika i kablovi za komunikaciju. Spasioci su ipak uspjeli da prodube uzan prolaz i čuli su ovog vikenda udarce, što je bio znak života.

Više od 300 spasilaca pokušava da raskrči put do rudara dok buše novi prolaz da stignu do mjesta gdje su rudari zarobljeni.

"Nastavite sa naporima spasavanja. Imamo nade, hvala vam", piše u poruci napisanoj olovkom na listu iz sveske i objavjenoj na vebsajtu agencije Sinhua.

Javna televizija CCTV je prenela slike spasilaca kako kablom spuštaju hranu i zatim izvlače poruku rudara.

Direktori rudnika su privedeni pošto nisu prijavili nesreću više od jednog dana. 

U dvije nesreće u rudnicima u jugozapadnom gradu Čongčingu prošle godine stradalo je 39 rudara, zbog čega je vlada naložila još jednu reviziju bezbjednosnih mjera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније