Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

18. 01. 2021. 12:10 >> 12:11

ZA KORUPCIJU 2,5 GODINA ZATVORA

Osuđen nasljednik Samsungovog carstva

Nasljednik poslovnog carstva Samsung Lee Jae-Yong osuđen je na zatvorsku kaznu na ponovljenom suđenju za korupciju, prenijeli su lokalni mediji.

Tom presudom tehnološki džin ostaje bez osobe koja donosi glavne odluke u poslovanju.

Visoki sud Seula izrekao je kaznu od 2,5 godine zatvora Lee-iju, formalnom potpredsjedniku Samsung elektronicsa, najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona i računarskih čipova, prenosi B92.

Lee već nekoliko godina vodi kompaniju nakon što je njegov otac pretrpio srčani udar i nakon toga umro u oktobru prošle godine.

U pozadini slučaja je korupcijski skandal koji je zahvatio bivšu južnokorejsku predsjednicu Park Geun-Hye i Lee je proglašen krivim za pronevjere i davanje mita.

“Lee je aktivno davao mito i posredno od predsjednice tražio da koristi svoja ovlašćenja kako bi se osigurao glatki prenos vlasti na čelu poslovnog konglomerata", napisao je sud u presudi.

On je ranije osuđen na pet godina zatvora za korupciju u 2017, a ta je kazna godinu kasnije pretvorena u uslovnu kaznu. Međutim, Vrhovni sud poništio je presudu i naredio novo suđenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније