Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, b92 ]

18. 01. 2021. 22:45 >> 22:45

47 ODSTO NEGATIVNIH KOMENTARA

Melania napušta kuću s najnižim procentom popularnosti

Prva dama SAD-a Melania Tramp napustiće Bijelu kuću s najnižim procentom popularnosti, govore rezultati ankete koju je sproveo CNN.

Rezultati ankete govore da je 42 odsto Amerikanaca imalo pozitivno mišljenje o prvoj dami, 12 posto je kazalo da nisu sigurni u to kakav je njihov stav prema njoj, dok je 47 posto navelo da imaju negativno mišljenje.

Melania je najbolji rejting imala u maju 2018. godine i to 57 posto, što se poklopilo s prvom službenom državničkom večerom i odlaskom na sahranu bivše prve dame Barbare Bush u Teksas bez supruga Donalda Trampa.

Međutim, njena popularnost je pala već u decembru te iste godine (2018.) tokom njene samostalne posjete Africi kada joj je bilo priklonjeno 43 posto građana, dok su se, s druge strane, negativna mišljenja povećala na 36 posto.

Posljednja istraživanja pokazuju da je popularnost još uvijek aktuelne prve dame znatno niža nego što je bila kod njenih prethodnica.

Prema rezultatima ankete CNN/ORC-a iz januara 2017. Michelle Obama je napustila Bijelu kuću sa 69 posto povoljnih ocjena, što je jednak postotak kao i na početku mandata osam godina ranije. Laura Bush je dobila 67 posto pozitivnih ocjena, a Hillary Clinton 56 posto.

CNN je naglasio da se metodologija računanja nešto izmijenila u odnosu na prethodne ankete s obzirom na to da se povećao broj anketiranih putem telefona, a istraživanje je trajalo duže od šest dana.

Melanija za samo dva dana napustiće Bijelu kuću

Istraživanje je sprovedeno u periodu od 9. do 14. januara i u njemu su učestvovale 1.003 odrasle osobe.

Tim povodom obratila se naciji. Istakla je nekoliko projekata koje je tokom posljednje četiri godine sprovela porodica Tramp, a kada je u pitanju obnova i održavanje Bijele kuće.

"U 2018. dovršili smo prvu cjelovitu obnovu kraljevskog kupališta od 1950-ih. Obnovili smo i predsjednički lift.

Godinu poslije započeli smo višemjesečnu obnovu poda Istočne sobe. Kuglana je takođe prošla potpunu obnovu 2019. godine i nadam se da će ona u budućnosti biti prostor u kojem će uživati svi koji je koriste, naglasila je Melanija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније