Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92 ]

19. 01. 2021. 08:09   >>  08:10 2

SJUTRA

Tramp odlazi s najnižim rejtingom

Američki predsjednik Donald Tramp napustiće sutra Bijelu kuću sa najnižim rejtingom od početka mandata.

Naime, njegov rad podržava samo 34 odsto Amerikanaca, pokazuju rezultati ankete Galupa.

Agencija podsjeća da je Trampov prosječan rejting tokom mandata bio 41 odsto, što je za četiri odsto manje od svih njegovih prethodnika od kada je Galup počeo da prikuplja podatke, prenijela je agencija AFP na svom Tviter nalogu.

Podrška Trampovom učinku je u ranijim anketama pala na 35 odsto, što je bilo najuočljivije 2017. godine kada nije osudio okupljanje bijelih suprematista u Šarlotsvilu u Virdžiniji.

Poslijednja anketa sprovedena je u nedjelji između 4. i 11. januara i poklopila se sa neredima na Kapitol hilu, kada su Trampove pristalice upale u zgradu Kongresa.

Najviši rejting Tramp je imao početkom 2020. kada se suočio sa impičmentom u Senatu pod optužbom da je vršio pritisak na Ukrajinu da mu pomogne u optužbama na račun Džozefaa Bajdena, kao i na početku pandemije koronavirusa, kada su Amerikanci vjerovali da je dobro odgovorio na širenje virusa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније