Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92/Tanjug ]

20. 01. 2021. 08:04   >>  08:04

ITALIJANSKI MEDIJI

Proradila Etna, lava letjela 100 metara u vis

Najveći i najviši aktivni vulkan u Evropi, Etna, se probudio, izvijestili su italijanski mediji.

Lava se iz Etne izlila u dva kraka, prvi je krenuo ka pustoj dolini Bove, a drugi se prelio na sjeverni dio kratera vulkana.

Erupcija lave, praćena oblakom pepela, koja je dosezala i nekoliko stotina metara uvis, bila je spektakulrana, izjavili su očevici, piše britanski Ekspres.

Vulkanski pepeo prekrio je automobile u selima na Siciliji, nakon što je jugoistočni krater vulkana izbacio užarenu lavu.

Lokalne vlasti izvijestile su da je crni pepeo pronađen i u mjestima udaljenim dvadesetak kilometara od Etne.

Erupcija je bila vidljiva i iz grada Taormina udaljenog pedesetak kilometara.

Ekspres podsjeća da je na Badnje veče 2018. godine zbog erupcije Etne avio-saobraćaj bio u prekidu, a da je četiri dana nakon toga zemljotres jačine 4,9 stepeni, sa epicentrom blizu gradića Katanije, potresao ostrvo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније