Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

20. 01. 2021. 10:24   >>  10:24 4

RAZGOVARAO SA SARADNICIMA

Tramp osniva novu stranku?

Odlazeći američki predsjednik Donald Tramp nedavno je razgovarao sa saradnicima o ideji pokretanja nove političke stranke, javlja Voli strit džurnal.

Tramp je tu ideju prošle nedjelje izložio saradnicima i nekolicini ljudi koji su mu bliski, a nova politička grupacija navodno bi bila nazvana "Patriotska stranka".

Tramp je, inače, u posljednjim satima svog mandata u oproštajnom govoru rekao da je pokret koji je započeo samo početak, prenosi Sputnjik.

"Sada, kada se pripremam da predam ovlašćenja novoj administraciji, želim da poručim da je pokret koji smo započeli samo početak“, napomenuo je on.

Poslije Trampovih optužbi za izbornu krađu i nereda u Vašingtonu, za koje je optužen da ih je podstakao, mnogi republikanci su mu okrenuli leđa.

Lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel obrušio se na njega optužujući ga za izazivanje nasilja Vašingtonu, a mediji su još ranije javili da je potpredsjednik Majk Pens bio bijesan zbog njegovog poziva da blokira potvrđivanje rezultata predsjedničkih izbora od 3. novembra 2020. godine.

Bijela kuća je potvrdila da će Tramp napustiti Vašington četiri sata prije ceremonije inauguracije. Prema ranijim izvještajima, on će oko osam sati ujutro krenuti iz vojne baze Endrjuz na svoje imanje u Palm Biču na Floridi gdje će provesti naredne dane.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније