Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija

20. 01. 2021. 22:35 >> 22:44

UAE KUPAC

Tramp posljednjeg dana mandata odobrio prodaju aviona F-35

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je danas, posljednjeg dana četvorogodišnjeg mandata, potpisao dokument kojim je odobrio prodaju vojnih aviona F-35 Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Rojters javlja da je Tramp odobrio prodaju 50 borbenih letjelica F-35 Ujedinjenim Arapskim Emiratima i 18 bespilotnih letjelica.

Danas inaugurisani novi predsjednik SAD-a Džozef Bajden je već najavio da će revidirati taj dokument koji je Tramp potpisao.

Ujedinjeni Arapski Emirati su među važnijih američkim saveznicima u Zalivu i već nekoliko godina pokušavaju kupiti američke vojne avione F-35.

Emirati su uz posredstvo SAD-a jesenas potpisali sporazum o normalizaciji odnosa sa Izraelom, što je jedan od glavnih poteza kojim su odobrovoljili Trampa za davanje zelenog svjetla za dugo čekano odobrenje prodaje aviona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније