Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

25. 01. 2021. 18:20   >>  18:20

POTPISAO UKAZ

Bajden ukinuo zabranu transrodnim osobama da služe vojsku

Američki predsjednik Džozef Bajden poništio je danas kontroverznu odluku svog prethodnika Donalda Trampa o zabrani transrodnim osobama da služe vojsku ako im je potreban ljekarski tretman.

Bajden je, u prisustvu ministra odbrane Lojda Ostina i načelnika Generalštaba američke vojske Marka Milija potpisao ukaz prema kojem će "svi Amerikanci kvalifikovani da služe u oružanim snagama SAD to moći da urade".

Prethodni predsjednik Tramp je 2017. godine uveo zabranu transrodnim osobama da služe vojske zbog "ogromnih ljekarskih troškova".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније