Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ nova.rs ]

05. 02. 2021. 06:49   >>  06:49 1

U RUSIJI

Preminuo ljekar koji je liječio Navaljnog

Sergej Maksimišin, zamjenik glavnog ljekara bolnice u ruskom gradu Omsku, u kojoj je lider opozicijeAleksej Navaljniliječen odmah poslije navodnog trovanja, preminuo je danas u 55. godini, saopštila je bolnica.

U saopštenju bolnice u Omsku se ne pominje uzrok smrti.

Navaljni je prvobitno primljen u jedinicu za akutno trovanje omske hitne bolnice 20. avgusta, nakon što mu je pozlilo u avionu koji je krenuo ka Moskvi.

U vrijeme hospitalizacije Navaljnog, Makimišin nije održao nikakve brifinge za štampu.

Kao zamjenik glavnog ljekara u bolnici za anesteziologiju i reanimaciju, bio je jedan od najstarijih ljekara u bolnici.

Leonid Volkov, saradnik Navaljnog, potvrdio je da je Maksimišin bio zadužen za liječenje opozicionog lidera.

"Sergej Maksimišin je bio šef odjeljenja koje je liječilo Alekseja Navaljnog i bio zadužen za njegovo liječenje", posebno za njegovu medicinski izazvanu komu - rekao je Volkov za CNN.

On je dodao da je Maksimišin znao više od bilo koga o stanju Navaljnog i da zbog toga ne može da odbaci mogućnost da njegova smrt nije nastupila prirodnim putem.

"Međutim, ruski zdravstveni sistem je veoma loš i nije rIJetko da lJekari njegovih godina iznenada umru. Sumnjam da će biti sprovedena neka istraga o njegovoj smrti", dodao je Volkov.

Aleksej Navaljni je uhapšen po slIJetanju u Moskvu nakon što se vratio iz NJemačke, gdje se liječio od posljedica navodnog trovanja. Inače, uslovna kazna ruskog opozicionara u slučaju pronevjere “Iv Rošea” preinačena je na tri i po godine zatvora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније