Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

07. 02. 2021. 20:15 >> 20:15

NAKON PUCANJA GLEČERA

Najmanje devet mrtvih i 140 nestalih u poplavama u Indiji

U Indiji se odlomio dio glečer sa Himalaja i udario u branu, izazvavši poplave i natjeravši lokalno stanovništvo sa sjevera zemlje da se evakuiše. Strahuje se da je u nepogodi stradalo 150 osoba.

Najmanje devet osoba je poginulo, a 140 je nestalo jutros u Indiji kada se odlomio dio himalajskog glečera i izazvao razaranje brane male hidroelektrane, velike poplave i evakuaciju stanovništva.

Oštećene su brojne kuće u saveznoj državi Utarakand na severu Indije, a spasioci tragaju za nestalima, navodi Asošiejted pres.

Vlasti Utarakanda navode da je nestalo oko 125 ljudi i da bi taj broj mogao da raste, prenosi Rojters.

U nesreći oko 500 kilometara sjeverno od Nju Delhija, uništena je brana hidroelektrane Rišiganga na reci Alaknanda, dok je brana hidroelektrane Dauliganga na istoimenoj rijeci oštećena.

Na objavljenom snimku vidi se kako bujica vode uništva branu Rišiganga, poslije čega nastavlja da nosi sve pred sobom.

Meštani navode da se sve dogodilo veoma brzo i da nije bilo vremena za alarmiranje ljudi.

U državi Utarakand česte su poplave i klizišta, a ekološke grupe su danas odmah zatražile reviziju hidroenergetskih projekata u osjetljivim planinskim oblastima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније