Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

09. 02. 2021. 22:38 >> 22:38

VEĆA NOVČANA KAZNA

Rusija pooštrava kazne za prekršaje na protestima

Ruski poslanici glasali su danas o zakonu o pooštravanju kazne za kršenja pravila koja regulišu proteste, a taj zakon dolazi nekoliko dana poslije suzbijanja protesta u znak podrške zatvorenom opozicionaru Alekseju Navaljnom.

Tekst upućen Državnoj dumi, donjem domu ruskog parlamenta, predviđa novčanu kaznu za demonstrante do 4.000 rubalja (oko 44,5 eura) što je četiri puta veća suma od trenutne kazne u slučaju da demonstrant odbije da se povinuje naredbama policije.

Zakon predviđa i veće kazne za kršenje pravila o prikupljanju sredstava i o troškovima organizovanja skupa.

Tekst zakona će biti upućen gornjem domu parlamenta na usvajanje.

U Rusiji je od kraja januara nekoliko desetina hiljada ljudi izašlo na ulicu tražeći oslobađanje Navaljnog. Na tim nedozvoljenim skupovima uhapšeno je oko 10.000 ljudi.

Rusija je posljednjih godina nastavila da pooštrava kazne ove vrste i procedure za dobijanje dozvole za organizovanje demonstracija.

Ta nova inicijativa dolazi nekoliko mjeseci prije parlamentarnih izbora, zakazanih za septembar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније