Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug ]

09. 02. 2021. 17:44 >> 17:44
5

BOREL PORUČIO

EU na raskrsnici odnosa sa Rusijom

Šef diplomatije EU, Žozep Borel, ocijenio je da Moskva nije zainteresovana da radi na boljim odnosima sa EU niti da se agažuje u konstruktivnom dijalogu o ljudskim pravima i političkim slobodama. Borel je poslanicma Evropskog parlamenta poručio da "Rusija nije postala moderna demokratija, kako se očekivalo", a da je u posjetu Moskvi otišao kako bi "lično procijenio izazovne odnose" koje EU ima sa Rusijim.

Borelj je pred Evropskim parlamentom, nakon povratka iz Moskve, naveo da će zemlje članice EU odlučivati o sljedećim korcima kada je riječ o odnosima sa Rusijim, a da će on lično staviti na sto plan koji ne isključuje i sankcije.

"Nalazimo se na raskrsnici odnosa sa Rusijim. Izbori koje napravimo odlučiće dinamiku međunarodnih snaga ovoga vijeka", poručio je Borel.

Šef diplomatije EU je pred poslanicma Evropskog parlamenta poručio da "Rusija nije postala moderna demokratija, kako se očekivalo", a da je u posjetu Moskvi otišao kako bi "lično procijenio izazovne odnose" koje EU ima sa Rusijim.

"Ruske vlasti idu nizbrdo zabrinavajućim putem autoritarizma. Mjesto za slobodu izražavanja i civilno društvo se sužava, a skoro da nema mjesta za razvoj demokratskih alternativa", rekao je Borel.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније